Nysa 522 Narancssárga

Ár:
1.990 Ft
Elérhetőség: Raktáron

A Nysa 522 egy olyan játékautó fémből, amely 1:34 méretarányos kivitelben, nyitható ajtókkal, modell szintű kidolgozással készült. Választható színek: Fehér (elfogyott), Kék, Piros, Vaj.

Néhány információ a tudásra vágyóknak:

A  ZSD autógyár a lengyelországi Nysa városában működött, itt gyártották a Nysa teherautókat  1952 és 1994 között.

A nyolcvanas évekig összesen több mint 8000 autó érkezett hozzánk. N-sorozat és 520, a legtöbb pedig a Nysa 522 valamilyen változata. Mentőből futott a legtöbb példány, de létezett többek között teherautó, hűtöskocsi, kisbusz, sőt még tűzoltó autó is.

 Hofi Géza mondta a Nysáról, hogy csak egy dolog nem zörög benne: a halott. Nem volt egyszerű vezetni, kükönösen ha kanyarodni kellett vele. 80 kilométeres sebességnél gyorsabban csak a nagyon bátrak, illetve a rendkívül türelmesek  tudtak haladni. Mentőkben a betegszállító térben nem volt fűtés, ezért a személyzet pokrócokkal, vesevédővel próbált védekezni a hideg ellen.

A kezdeti oldalt szelepelt  motorokat felváltó OHV vezérlésű erőforrások sem bírtak többet 100-120ezer kilométernél teljes felújítás nélkül. A mentőszolgálatnál a motorokat harmincezer kilométerenként cserélték, az autókat százharmincezer kilométerenként selejtezték.

A termék Önnél van: 2022. május 25.
Szín
Típus
Modell autó
Menny.:
Maximálisan rendelhető mennyiség: 10!
További információk a termékről